2008. június 30., hétfő

Gyerekeket keresünk



Gyerekeket keresünk

2007 Zürich Jung Intézet
Az emberiség több mint, hatezer éves története során elbukott. Generációkon át olyan mintát adott tovább, amely nem volt képes megbirkózni feladataival, nem javította sem szellemét, sem fizikumát. Spirituális fejlődése kimutathatatlan. Vallásai bár azonos gyökerűek, mind tévútra vezettek. Törvényeit nem tartja be. Parancsolatait megszegi. Az emberiség kiskapukat keres, mentsvárakat épít, gőgös, kegyetlenkedő.
Minderről pedig a rossz gyermeknevelés tehet. De hogyan várhatnánk el attól, hogy jót cselekedjék, aki önmaga sem tudja, hogyan nevelődik a jó?
A szülők túlzóan szeretik gyermeküket. Hamis önképet sugároznak. Téves világlátást. Istenítik vagy lealázzák gyermekeiket. A felnőttek nem tudják jól szeretni a rájuk bízottakat. Éheztetik, verik, testi épségüket veszélyeztetik. Közönyösek. Figyelmetlenek. A felnőttek túletetik gyermekeiket. Hypomán módon fertőtlenítenek, ezzel gyengítve immunrendszerüket. A felnőttek erőszakosak. Szexuálisan kizsákmányolják a gyerekeket. Emberkereskedőknek adják el. A szülők széltől is óvják kicsinyeiket. Korlátozóak és tudatlanságban tartják őket. A szülőknek nem a tudatuk, hanem tudattalan szférájuk határozza meg gyermekeiket. A felnőtt emberiség tudattalanja alantas. A gyermek idegi és pszichés zavarai a szülők pszichés zavarain alapulnak. Az emberiség lelkileg elmaradt, technikailag legyőzi önmagát. Vagy más kiutat keres.

2025 New York Gyermeklélektani Központ
“A gyermek potenciális jövő.” A gyermekmotívum nem olyan dolog, ami egyszer volt aztán elmúlt, hanem mindig megmarad. Ennek a motívumnak a feladata, hogy az embert jó úton tartsa. Ennek a tudatnak lényege, a kevés tartalomra való koncentrálás, de azokat a legteljesebb világossági fokra emelve. “Ha az ember elveszti gyermekiességét, akkor mesterségessé és gyökértelenné válik.” Nem ok nélkül tanította Jung, legyünk olyanok, mint a gyerekek. Bízzunk intuitív képességünkben. Az emberi tudattalan, tartalmazza az ősök sorának egész örökölt élet- és funkcióformáját, úgyhogy minden gyerek rendelkezik a tudat létrejötte előtt, a megfelelő pszichikai funkciókészséggel. Ezt a tökéletes funkciókészletet teszik tönkre a szülői hatások. A tudattalan, a tudathoz hasonlóan érzékel, érez és gondolkodik, s ugyanúgy vannak szándékai. A gyermekmotívum fejlődése az egyén lelkében az eljövendő fejlődések előrevetítése. A gyermekség fő feladata a személyiség kiérlelése. Bár Jung erről azt írja, hogy személyiségünk megvalósítása elérhetetlen eszmény. Az elérhetetlenség azonban nem ellenérv az eszménnyel szemben, hiszen az eszmények pusztán útmutatók, sohasem célok.

2025 Honkong Nemzetközi Robotika Kutató
A múlt század hatvanas évei óta foglalkozunk elméleti számítástechnikával és a mesterséges intelligencia humanizálásával. Kutatásaink az utolsó két évtizedben az úgynevezett holisztikus robotika irányába fordult, amely a kognitív tudományos szemléleten túl (nyelvészet, matematika, számítástechnika, logika, filozófia, biológia és pszichológia) mellé, felvette az idegtant, érzékelés tökéletesítést, az antropológiát és az erkölcsi nevelést. Minden törekvésünk az egészlegesség irányába halad. Ezért kibernetikai beillesztő programot készítettünk, a fizikai világ érzékelésén túl, minden élőlény érzelmi rezonáltságának felfogására. A csúcstechnológiát képviselő gép képes, nem csak az emberek, és háziállatok, de a vadállatok, növények, sőt a vízben élő organizmusok biorezonanciáját, pszichikumát mérni, szándékukat villámgyorsan kiértékelni. Munkánk gyümölcseként, az idei Világkiállításon bemutathattuk I. Ludus Educator, becézve, Ludy, és nőtársa Ludya nevű robotunkat. A két Ludy mindazokkal az előnyökkel rendelkezik, amelyek idáig is jellemezték termékeinket. Energiatakarékos, napelemei hosszan és megbízhatóan táplálják. Külseje megnyerő, bizalomébresztő. Arányai tökéletesek. Súlyelosztása biztonságos, nagy terhek cipelésénél is. Türelme kikezdhetetlen. Nevelő programjánál fogva, alkalmas újszülött kortól gyermekek felügyeletére. Egyéni kérésre, tejcsatorna és tartály építhető hozzá. Hőmérséklete állandó, kellemes 36,5 C. Tudása kimeríthetetlen, minden kérdésre készségesen válaszol. Mese, gyermekdal memóriája bámulatos. Szlogenünk valóra vált: „Jobb, mint az igazi”.
Garanciáinkat továbbra is a robotika, Isaac Asimov által lefektetett alaptörvényei biztosítják.

2026 Washington, droid a Fehér Házban
Az Amerikai Egyesült Államok Elnökének, hálószobája. Barbara, az Elnök felesége mindenórás, az alternatív szülés híve. Ludya türelmesen álldogál a sarokban.

2027 Koszovó.
Koszovó újjáépítése húsz évet váratott magára. A belpolitikai villongások lehetetlenné tették az építési anyagok biztonságos szállítását. A szétlőtt házak omladozó falai között, bádog és ládaváros épült. Rongyok a szélben. Szemét, bűz, patkányok. Vajúdó nő guggol a vizelettől kiégett, sárgás fűcsomók között.

2027 Afrikai kontinens
A 2010-re ígért negyvenmillió AIDS árva felnőtt. Munka nincs. A fiatal felnőtteket minden eddig ismert lefolyásnál, gyorsabban viszi el a kór. A szülők nélkül felnőtt tömegek, kritikátlanul, egyre antiszociálisabban viselkednek. Afrika nem szaharai részeit a teljes kipusztulás fenyegeti. Nincs ivóvíz, a megmaradt édesvizeket elfertőzték a tetemek. Kihaltak az afrikai elefántok és az orrszarvúak.

2027 ENSZ New York
Az ENSZ, Nemzeteket Megmentő Bizottsága márciusi kongresszusán negyven darab Ludus Educator márkajelzésű, mesterséges szülőt szavazott meg, az afrikai államokban kialakult helyzet megoldására. Az ENSZ felkérte az Afrika Tanácsot, mérje fel, és ossza el országai között, igazságosan, rászorultságuk szerint a gépeket.

2027 Dél-Afrika Pretoria
Az Afrika Tanács raktáraiban elhelyezett negyven darab Ludus Educator bontatlan csomagolásban vár sorsára. Az Afrika Tanács titkos tárgyalásokat bonyolít az Egyesült Arab Emirátussal. Abu Dhabi, Dubai és Sharjan város előkelőségei között megy a vetélkedés, kihez kerüljenek az olcsón beszerzett droidok.

2030 Budapest
Kockás Peti és Pöttyös Panna a városi óvoda fejlesztőcsoportjába járnak. Barátok. Születésük óta részt vesznek a Novum Hungaricum Humanum programban. Biológiai szüleik a köldökzsinór elvágása óta, gyermekeik kiegyensúlyozott nevelését az edukaciós droidokra bízták. Peti és Panna sosem tapasztalta meg a türelmetlenséget. Nem hallották azt a kifejezést, hogy később. Mindig számíthatnak segítségre. Személyes nyelvtanukban a Ludus illetve Ludya szó helyettesítette be az apát és anyát. Az óvodában minden gyerek saját robotja is jelen van. Többnyire megfigyelőként, kizárólag veszély esetén avatkoznak közbe, mint hirtelen lezúduló eső. Kockás anyuka és Pöttyös apuka meghatva figyelik a tükör mögül, milyen szépen játszanak a gyerekek.

2030 Koszovó
A Koszovói Újjáépítő Tanács kérdéssel fordul az Európai Unióhoz, házépítő robotok tervezése várható e, és mikor?

2030 Nagyecsed
Az ecsedi láp szélén, az elszikesedett, termelésre alkalmatlan területeken, több mint száz éve szabadcsapatok verődnek össze. A Nagyecsedi Ügyvivő Testület a Román közigazgatással együttműködve, figyelembe véve az Egyesült Európa szabad vándorlással kapcsolatos nézeteit, semmit sem tud tenni. Nyelvközösség híján a szabadcsapatokat, kizárólag a fosztogatás tartja össze. Gyakoriak az emberveszteséggel járó összecsapások a rivális hordák között. A nagyecsedi polgári lakosság retteg, sötétedés után, erődökre emlékeztetnek a házak, betáblázva az ajtók és az ablakok. Napvilágnál sem siet senki, segítségére a kiáltozónak. Nagyecseden eluralkodott a rettegés és az anarchia.

2030 Láp
Kármenka és Rómeó tizenegy évesek. Szabadok. Szabadon verte őket az apjuk, az anyjuk meg az eső. Szabadon ették a földigilisztákat és a disznóparéjt a nagy éhség idején. Mesterei a lépre csalt énekesmadár szabadtűzön sütésének. Hitrendszerük szerint, minden elfogyasztott madár énekereje a torkukba költözik. Estelente, a láp spontán fellobbanó tüzei között keserédes, mély, torokhangú énekek követik a megkérgesedett meztelen talpakat alvóhelyükig. Kármenkát születésénél neki ígérték Rómeónak. A szülői egyezség felbonthatatlan. Gyermekeik szintén szabadok lesznek.

2031 Lappföld
A lappföldi rénszarvas hitű konfraternitás, elutasít minden olyan irányzatot, amely a gyermekek nevelését kiveszi a szülők kezéből. Kiáltványukban a Föld népeihez fordulnak az amerikai és ázsiai karvalytőke benyomulása ellen, a családok életébe. Jelmondatuk: „minden tehén a maga borját szoptatja”.

2051 Vatikán
A Római Katolikus Anyaszentegyház feloldja a cölibátust, de házasulandó papjainak nem engedélyezi a Ludus Educator alkalmazását a családi életben, mert hiányzik programozásából a katolikus teológia.

2087 Jeruzsálem
A Jeruzsálemi Ortodox Transzszexuális Közösség és a Taoista Tantrikus Gyülekezet egy időben észlelte a titkos iratokban felbukkanni, az idáig rejtett szöveget, az Új Messiás eljövetelét. Az afrikai kontinens végleges elnéptelenedése intő jel. A világ lakosságához küldött felhívásukban, mindenkit bűnbánatra, önvizsgálatra szólítanak, a Föld légterétől csupán néhány százezer kilométerre elzúduló üstökös megpillantásával egyidejűleg.

2087 Moszkva
Világ népei egyesüljetek!



2099 Tibet
A Dalai Láma háromszáz rinpócse képző robotot rendel a honkongi Nemzetközi Robotika Kutatótól. Az új robotok neve Szongcen Gampó és feladata, elvezetni minden szerzetest a gyémánt-út elejére. A Dalai Láma a következőket mondotta: Most, hogy egyszer értékes emberi létformához jutottunk, amelyben lehetőségünk nyílt a Dharma gyakorlására, meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt, mind önmagunk, mind mások érdekében. Ehhez azonban komolyan neki kell látnunk a Dharma gyakorlásához, amihez legelőször is ki kell alakítanunk magunkban a különleges bódhicsittát, a szeretetteljes együttérzést. Ennek két oldala van: a viszonylagos, illetve az abszolút értelemben vett bódhicsitta. A viszonylagos értelemben vett bódhicsittának szintén két oldala van: az óhajtó, illetve a tevékeny bódhicsitta. A bódhicsitta lényege az együttérzés, aminek pedig három fajtája van. Az élőlények javára irányuló együttérzés. A Dharmára irányuló együttérzés. A semmire sem irányuló együttérzés. Ki tudná mindezt jobban tanítani, mint a végtelen türelmű droid, akit az emberi lény megjavítására fejlesztettek.

2099 Szingapúr tőzsdehírek
Európában és az Egyesült Államokban teljes körűen elterjedtek a pótszülő robotok. A programban elejétől kezdve résztvevő ázsiai országok teljesen felcsatlakoztak és legyőzték a hagyományaikból fakadó ellenállást. A világ teljes bevételének, mintegy egy hatodát a Honkongban székelő Nemzetközi Robotika Kutató, leányvállalatai és eladott licenszei alapján gyártott Ludus Edicator droidok forgalmazásából állítja elő.

2100 Párizs
Februárban sötét napok köszöntöttek Európa országaira. A Párizsból elindult új influenzajárvány, különlegesen gyors vírusmutálódáson ment át. Sebessége meghaladta az 1918-as spanyolnátháét, amely két év alatt érte körbe a bolygót és negyvenmillió áldozatot követelt. A jelenlegi betegségnek elég volt három hónap és Európa felnőtt lakosságát, soha nem látott módon elpusztította. Minden tíz felnőttből, legfeljebb ketten élték túl a vírustámadást. A jelenleg is tomboló betegség elsősorban a fiatal felnőttektől az időskorúakig szedi áldozatait. Legellenállóbbak a három és hét év közötti kisgyermekek. Egész családok haltak ki, árván hagyva a kicsiket. A betegség többnyire három napon belül halálos. Gyors lefolyása annak köszönhető, hogy az immunrendszer saját sejtjei ellen fordul, válogatás nélkül ellene tör, nem tudván megkülönböztetni egészséges vagy vírussal fertőzött sejtet. A betegség átlépte Európa határain. Jelen van Ázsiában, Amerikában. Ausztráliában kiterjedt karanténokkal próbálják megállítani. Egyelőre sikertelenül. Minden emberrel lakott területen megjelent, még a katasztrófaterületté nyilvánított afrikai kontinensen is, ahol a szórványtörzsekbe visszahanyatlott AIDS túlélőket tizedeli.

2101 Bárhol
A Ludus Educator nem alkalmas szerelésre, táplálék és elektromos áram előállítására. Nem tud házat építeni vagy karban tartani. Nem ismeri a földművelés vagy állattartás szabályait. Nevelni tud. Kétségbeesetten keresi az árvákat. Elindítani a gyémánt-úton.

Nincsenek megjegyzések: